04 juli 2017

Life Lessons From The Girls Next Door #3 Sarah

Dit project is mij dierbaar, ik wil ontzettend graag mensen en vooral meisjes en jonge vrouwen kennis met elkaar laten maken en elkaar laten inspireren. We hebben allemaal zoveel te vertellen en te bieden aan elkaar, en soms vergeten wij dat wij niet de enigen zijn met onze problemen, onzekerheden en dipjes. Ik wil proberen burggen te slaan van begrip en verbinding ik wil ervoor zorgen dat "het meisje dat net langs mij liep" net zo inspirerend kan zijn dan het model of de actrice op het billboard.
Lang, slank en een natuurlijke schoonheid. Sarah oogt als een meisje dat alles heeft meezitten.
Maar achter een glimlach heerst altijd een verhaal en Sarah haar verhaal is een zoektocht naar zichzelf.

De 20 jarige Sarah begroet mij met een warme knuffel en begeleid mij naar haar knusse studenten kamer.
Ze is op zichzelf gaan wonen maar wel vlakbij haar ouders, de vrijheid die zij kreeg met het uit huis gaan heeft ook bijgedragen aan de zelfkennis die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan.
Haar kamer is netjes, opgeruimd en rustig maar straalt ook persoonlijkheid uit en naar mate ons gesprek vordert kom ik erachter dat zij het fijn vind om controle te hebben."Hij heeft mij als persoon veranderd. Onze band is veranderd, verbeterd"


Sarah heeft het altijd goed gedaan op school, ze vloog haast door het vwo heen tot zij vlak voor de eindstreep in de steek gelaten werd door haar lichaam.
Ongeveer een half jaar lang leerde zei verschillende artsen kennen die haar telkens moesten teleur stellen, maar toen zij de verhuizing maakte van haar moeder naar haar vader met wij zij ondanks een turbulent verleden een hele sterke band mee heeft ging het weer bergopwaarts. Haar lichaam stopte met protesteren en ondanks dat ze een half jaar non actief was haalde zij haar diploma en sloot daarmee een hoofdstuk af.

"Accepteer dat je zo bent en leer ermee leven"


Sarah zou haar jongere zelf willen leren dat ze niet het gevoel moet hebben dat ze verkeerd bezig is. Dat ze lekker zichzelf moet zijn en dat ze zichzelf eigenlijk altijd voorop zou moeten zetten.
Dit meisje met haar prachtige lach weet ontzettend goed te beschrijven wat voor fouten zij heeft gemaakt in haar leven en wat ze anders had kunnen doen maar ze heeft een enorme gratie om zich heen. Ze zoekt geen excuses, ze omarmt haar verleden en kiest ervoor er lessen uit te halen.

We kijken elkaar aan en zuchten beiden diep, ik vind het prachtig dat Sarah zich zo bloot wilt stellen aan mij. Ze schenkt nog een glas drinken voor mij in en steekt zelf een sigaretje op terwijl ik langzamerhand foto's van haar begin te maken.
Ze verteld mij over haar eerste relatie, over een jongen waar zij echt verliefd op was die haar geholpen heeft toen haar lichaam haar in de steek liet.
Die relatie eindigde en ze geeft toe dat ze daar een een rol in had, ze maakt het niet mooier en komt ervoor uit.
Een jaar later is haar leven anders en heeft ze opnieuw de liefde gevonden, haar ogen glinsteren wanneer ze over hem begint en ze verteld dat dit ook anders voelt.
Ze is bang dezelfde fouten te maken maar omdat het gevoel zo goed voelt durft ze het aan. Gekwetst worden is eng maar het hoort erbij, net als fouten maken.
Sarah is ontzettend volwassen, stoer en zelfzeker. Maar ze is ook kwetsbaar. Ze omarmt ieder facet van zichzelf en verschuilt niet achter smoesjes.
Sarah verlicht de kamer met haar verschijning maar haar karakter schittert het meest.

Sarah is a Girl Next Door


Als je geinteresseerd bent in dit project kan je mij bereiken via social media of mail (isharamerhai@gmail.com) Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen