14 januari 2017

WinterIsh | 5 Tips Tegen Winterdip

De komende tijd ga ik jullie meenemen door mijn winter, van outfits en eten tot playlists en tips.
Vorige keer deelde ik mijn winterplaylist, nummers die de sfeer van de winter voor mij perfect beschreven.
Vandaag heb ik 5 tips tegen winterdip, want bij mij zit hij er af en toe erg dik in.

1) Slaap. niet teveel maar ook zeker niet te weinig. 
Ik werk de laatste paar weken met een app, sleepcycle die doormiddel van beweging je wakker maakt wanneer je niet meer heel diep slaapt en dit werkt zo goed voor mij. Wakker worden in het donker vind ik vreselijk maar probeer een goed aantal uren voor jezelf te vinden en geef je jezelf 's ochtends tijd om echt wakker te worden. Kijk het nieuws, lees even de krant, kijk in de ochtend een aflevering van die spannende serie in plaats van in de avond zorg er voornamelijk voor dat je niet hoef te haasten. Als je dag fijn begint zal hij ook fijn eindigen.


2) Vitamine D. Ik heb hier zelf een permanent gebrek aan (lang leve vitamine pilletjes) maar in de winter is het nog erger. Ik dwing mijzelf de laatste tijd om meer de deur uit te komen, even een rondje over de markt opzoek naar vers fruit, 1 bushalte verder opstappen naar de universiteit om toch nog even een beetje te wandelen en als het in mijn hoofd even tegenzit een klein ommetje of rondje op de fiets in het park vlakbij. Ondanks de kou is het zo enorm belangrijk om frisse lucht en zonlicht te omarmen in het najaar. bonus tip, en wandeling door een bevroren landschap gevolgd door een lekkere kop koffie is echt een heerlijke date.
3) Kom de deur uit, spreek af met mensen, doe leuke dingen. Blijf sociaal. Hoe verleidelijk het ook is om je tijdens de wintermaanden op te sluiten in je kamer met 4 denkens, warme chocomelk met mini marshmallows en een goed boek is het ook ontzettend belangrijk om onder de mensen te blijven. Sociale contacten zijn door het hele jaar heen een positieve invloed op je leven maar in de winter is het aantal mensen dat zich eenzaam en alleen voelt altijd meer. De donkere kouden dagen kunnen mensen in een zwart gat laten vallen dus make sure dat je zelf liefdevolle mensen opzoekt en dat je liefdevol (en aanwezig) bent voor de mensen om je heen.

4) Dwing jezelf geen hysterisch dieet aan na de feestdagen, zorg ervoor dat je iets meer gaat bewegen als je niet blij bent met je figuur maar leg jezelf zeker geen mega limitaties op. Eet wat je wilt maar doe het met mate, experimenteer met nieuwe gerechten en voeding maar gun jezelf ook dat koekje, of dat bord pasta met extra kaas.

5) Ga plannen. Het aanbrengen van een structuur in je leven kan heel erg helpen om uit de winterdip te komen. begin iedere dag met hetzelfde en eindig iedere dag met hetzelfde, voor mij is dit het nieuws. Ik moet iedere ochtend het nieuws zien voor ik mijn bed uitkom en iedere avond voor ik ga slapen kijk ik ook het nieuws. Structuur dwingt je om in periode's waarin je je eigenlijk best meh voelt om alsnog dingen te doen en je nare gedachtes te overwinnen.

Voor mij hebben deze tips enorm gewerkt om minder kwetsbaar te zijn voor de winterdip, ik ben nog niet ziek geweest en ik heb voor het eerst het gevoel dat de winter niet eens zo enorm vreselijk is.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en dat we de winter met z'n allen mogen overleven ❤︎


xx Ish

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen