05 december 2016

Verlangens van December

November ging snel en was hectisch,  ik had iedere week een concert (leuk) maar ik raakte ook overweldigd door de drukte en verantwoordelijkheden om mij heen.
Met de gedachte dat december een paar dingen bevat die mij een warm en fijn gevoel van binnen geven (vakantie, geen herkansingen, kerst, oud en nieuw, een sociaal leven) wilde ik even op papier zetten waar ik op hoop en van droom deze maand.


Hoe overleef ik een tentamen 101

Ik wil er graag achterkomen deze maand hoe ik mijzelf kalm houd. Ik heb de afgelopen tentamens paniekaanvallen en zo ontzettend veel stress gehad, tranen en snikken was mij niet vreemd. Ik was een tragisch hoopje mens na afloop en voelde mij een totale mislukkeling (ik heb uiteindelijk mijn vakken gewoon met goede cijfers gehaald gelukkig) ik wil er graag achterkomen hoe ik mijn angst niet de baas laat zijn en wellicht moet ik met iemand hierover gaan praten, maar ik wil het overwinnen dat weet ik zeker.

Perfectionisme leren loslaten

Ik wil veel kunnen en ik wil alles perfect kunnen. Ik wil alle 8 uren op de universiteit bijwonen en de 4 uur zelfstudie. Ik wil sporten, gezond koken, werken, koffie drinken met lieve mensen, tijd maken voor Robert en bankhangen met mijn ouders. Het is allemaal niet even haalbaar en ik moet leren dan niet boos te worden of gefrustreerd te raken, ik moet nee leren zeggen en ook rust leren inplannen.


Mijn spitzen afstoffen

Ik heb van mijn 5e tot mijn 17e met ontzettend veel plezier gedanst. Klassiek was mijn eerste liefde en daarna kwamen de spitzen en modern ballet. Ik heb mij altijd zo heerlijk vrij en mijzelf gevoeld tijdens het dansen en toen ik 2 jaar geleden stopte vanwege stress, school en de gedachte dat ik niet goed genoeg was om ooit bij een gezelschap te dansen dus het toch allemaal geen nut had wist ik niet dat het gemis zo enorm diep en pijnlijk zou zijn. Ik wil ontzettend graag weer gaan dansen en nu ik fijn gesteld ben in Amsterdam is dit volgens mij het moment om dat te gaan doen.

Wat zijn jullie verlangens van de maand December ?
xx Ish

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen