23 september 2016

Helderheid


Inmiddels zijn we allemaal weer begonnen met het "echte" leven. vroeg opstaan, uren in de klas zitten, luisteren naar professoren en boeken. heel. erg. veel. boeken. En na 3 weken bezig te zijn met mijn studie Biologie aan de Uva voel ik gemengde emoties, ik ben erg blij want ik kom er steeds meer en meer achter dat deze studiekeuze mij echt blij maakt maar ik voel mij ook moe. "ik heb het al eens eerder verpest" hoor ik dan in mijn hoofd, ik creëer druk voor mijzelf. ik wil het goed doen, nee ik MOET het goed doen. ik maak mijzelf bang en onzeker terwijl ik weet dat ik juist rustig moet blijven en alles moet nemen zoals het is.

Ik voel mij in tweeën gedeeld, ik ben eigenlijk twee personen. De zelfverzekerde Ish die gewoon haar ding doet en het allemaal wel ziet, en de onzekere en angstige Ish die bang is dat ze alles verpest en tot niks gaat komen in haar leven. Volgende week heb ik mijn eerste tentamen en ik ben zo benieuwd welke Ish dat tentamen gaat maken, het is zo stom dat je als mens weet wat je moet doen maar alsnog jezelf zo teleur kan stellen. Maar laten we niet melodramatisch doen, ik ga proberen te vechten en proberen positief te blijven en eigenlijk is dat hetgeen dat ik even wilde vertellen, ik had vandaag toen ik in bed lag even een momentje van "helderheid" (vandaar dat ik dit op een debiel tijdstip schrijf maar ja let us embrace our inner chaos) het maakt niet uit hoe onzeker je bent, hoe naar je gevoelens zij een hoe diep het gat is waar je in zit. Er zijn altijd dingen die mis gaan, maar het gaat er niet om wat er mis gaat en hoe vaak maar het gaat erom hoe je ermee omgaat en wat je doet om eroverheen te komen. Iedereen is sterk en stoer, meestal geloven wij dat zelf alleen niet zo en dat zouden we gewoon even wat vaker moeten doen. gewoon even wat vaker in onszelf geloven. gewoon even vaker onszelf vertellen dat we bad-ass zijn en meer kunnen dan wij denken.

dikke knuffels en heel veel hartjes, Ish
Bloglovin|Instagram|Facebook|Twitter|Youtube

*de bril die ik draag heb ik van de lieve mensen bij Polette gekregen als cadeautje voor het eenjarig bestaan van mijn blog - vergeet ook niet mee te doen met de giveaway, die vind je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen