04 augustus 2016

Travel | Tokyo diaries day 3: Tsukiji Fishmarket and Hamarikyu Gardens


We wandelen de vismarkt op en de geur maakt me zo gelukkig. Ik hou van vis en nog specifieker van sushi dus om hier op de grootste vismarkt ter wereld rond te lopen waar alle goede sushi plekjes in tokyo vers hun vis halen iedere dag is echt een wonderlijke ervaring. Ik zie mannetjes met zware karren rondlopen vol met schelpen en octopus, en overal zijn grote bakken water. Ik kijk mijn ogen uit. 

Disclaimer: In dit artikel zie je vis op de vismarkt, als je hier niet van houd of niet tegen kan zou ik dat stuk proberen over te slaan.De meeste mensen die hier rondlopen nu zijn vrouwtjes en mannetjes die voor thuis vis willen kopen en een handjevol toeristen. alle grote inkoop is vroeg in de ochtend gebeurd en iedereen is druk bezig met vis verpakken om die naar restaurants te sturen. Bij ieder kraampje staat een klein huisje waar (vaak) een lief oud Japans vrouwtje met haar mega grote rekenmachine of telraampje en telefoontje wacht tot iemand komt onderhandelen over de prijs en de vis. We lopen van 10 uur 's ochtends tot bijna 1 uur in de middag rond en bedenken ons dan dat we misschien moeten gaan eten, en door al die vis om ons heen hebben we heel erg zin in sushi.Gelukkig is nog geen 10 meter van Tsukiji vandaag een mini mini mini winkelstraatje waar er verschillende hele kleine (maar onwijs lekkere) sushi restaurantjes.In Robert zijn Lonely Planet boekje staat Daiwa Zushi (ja ze schrijven sushi met een z in japan) beschreven als "beste sushi van Tokyo" en twee jaar geleden heeft een Japans mannetje in het vliegtuin Robert verteld dat hij daar MOET gaan eten want het is de allerlekkerste en verse sushi van heel Japan. Wij gaan dus naar Daiwa waar we na bijna een uur in de rij te hebben gestaan binnen verse sushi krijgen van een heel erg lief mannetje dat steeds zijn duim omhoog steekt en vervolgens vraag "nice?!" en niet eens wacht op een antwoord en heel blij ja knikt, lacht, en nog meer sushi op ons bord legt. Ik denk dat ik sushi in Nederland nooit meer hetzelfde zal ervaren. De sushi hier is zo hemels, het is zo vers en echt niet te vergelijken met wat we hier sushi noemen.Na onze geweldige lunch lopen we in de broeiende, vochtige, Japanse hitte naar de Hamarikyu Gardens, een van de vele prachtige parken in Toyko. Parken in Tokyo (en volgens mij heel Japan) zijn over het algemeen betaald, en dit is omdat ze onwijs veel moeite en zorg stoppen in de parken.
Ze zijn immens groot, vreselijk schoon en echt wonderschoon.
Zodra we binnen zijn rennen we naar een fonteintje om heerlijk koud water over onszelf heen te gooien en beginnen te wandelen. In de Hamarikyu Gardens is een meer, en op dat meer heb je een klein eilandje waar je met een heel lief bruggetje kan komen en als je op dat eilandje bent kan je een Japanse thee ceremonie houden.
We gingen voor koude matcha (omdat het echt niet normaal warm was) en we genieten van het prachtige uitzicht op het water. Het is zo onwijs gaaf om al die natuur te zien en dan opeens gigantische wolkenkrabbers daarachter, deze stad is zo onwijs bijzonder.

Houden jullie van sushi?

xx Ish

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen