26 augustus 2016

Travel | 24 heures à Bruxelles


de zon is nog aan het opkomen, en ik voel warmte op mijn gezicht door de autoruiten heen. langzaam worden de huizen om ons heen ingeruild voor weilanden en koeien en anderhalf uur later wordt het gladde Nederlandse asfalt ingeruild voor hobbelig en bobbelig Belgisch wegdek. We krijsen mee met Freddy Mercury en zingen woord voor woord mee met de bohemian rapsody. Voor ik met mijn ogen kan knipperen heb ik ons naar Brussel gereden en begint een dag vol kunst, antiek, lekker eten en gezelligheid.

Het is mijn 4e keer in deze door velen gehate maar ook geliefde stad, en de eerste keer terug sinds alle gebeurtenissen van het afgelopen halfjaar. Ik kijk met andere ogen naar deze stad die ik erg liefheb en waar ik de sfeer onwijs waardeer. Ik waardeer het oude vrouwtje in de hoedenzaak die ons een stevigere tas geeft meer dan ik eerst zou, en waardeer de man en vrouw bij de Taschen zaak die een gezellig praatje met ons maken meer, ik waardeer alle kleine dingen meer. We deden niet veel bijzonders, we liepen rond en ademden Brussel in, en genoten van alles wat deze stad ons die dag te bieden had.
Gevuld met een compleet en blij gevoel keren wij terug naar de auto, de terugweg begint en gaat gepaard met energiedrank, harde muziek, file, file, file en koffie bij een bekende McDonalds. Bruxelles, merci pour votre hospitalité


❤︎ Ish
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen