25 juli 2016

Travel | Tokyo diaries day 1 and 2: Shinjyuku


Na een "dutje" van bijna 9 uur word ik wakker in het vliegtuig. Ik open langzaam het raampje naast mij en mijn ogen branden van al het wit van de wolken maar over 2 uur landen we in Tokyo en ik moet bijna gillen van excitement.Een paar uur later zijn we helemaal uitgepakt en gesetteld in onze airBnB en gaan we richting een restaurant in The Sumitomo Building waar Yoko ons gaat trakteren op onze eerste maaltijd in Tokyo. Het uitzicht over de stad is zo indrukwekkend en de sushi is hemels. Ik denk dat ik sushi in Nederland nooit meer lekker ga vinden hierna.


De volgende dag worden we wakker en ik voel me geweldig, Robert daarentegen heeft last van zijn jetlag en na wat geduw en getrek krijg ik hem toch nog het appartement uit om Shinjyuku te ontdekken. De gebouwen zijn groot, de billboards felgekleurd, de mensen goedgekleed (en mega maar dan ook mega beleefd) en het is allemaal heel erg intens.
We lopen tegen lunch tijd naar het Isetan warenhuis, een van de grootste warenhuizen van Tokyo waar je letterlijk een hele week kan spenderen en dan nog steeds niet alles hebt gezien. Na een snelle ronde langs alle designer counters gaan we naar de hemel: de kelder verdieping waar er 100 of misschien wel meer stands met eten staan van tempura tot bento boxes tot sushi tot macaroons tot vers fruit er staat werkelijk alles. We halen wat bento boxes en tempura en vervolgen onze weg naar een stadstuin waar we rustig lunchen om daarna nog meer van de omgeving te ontdekken. We eindigen de dag vermoeid in ons appartement maar heel erg gelukkig. Tokyo is nu al geweldig.

  Zijn jullie al eens in Japan geweest?

xx Ish 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen