28 april 2016

Musuemdag met Ish: Het Stedelijk


We stappen de tram uit en lopen de massa drukte tegemoet. Gelukkig is die mega rij voor het Van Gogh en niet het Stedelijk waar wij vandaag heengaan. We lopen de draaideur in en ik loop bijna tegen het glas aan, ja mijn motoriek is echt slecht. Na wat gerommel in mijn portemonnee en een jassendrop bij de gardarobe lopen wij eindelijk naar binnen, de expositiehal in. We staan voor een grote kast en ik begin voorzichtig lades open te trekken en tref van alles en nog wat aan. Van oude reclameposters tot knuffelbeestjes en speelgoed autotjes. Ik ben een beetje verward omdat ik eigenlijk iets anders had verwacht maar ik ben nu wel heel heel heel erg nieuwsgierig naar de rest, en ik loop een beetje verdwaasd naar binnen het doolhof van witte ruimtes in.

Samen met Joelle ging ik naar het Stedelijk, een museum vol moderne kunst.
Ik ben eigenlijk iemand die meer van de klassieke kunst is; schilderijen, beeldhouwkunst, archeologische vondsten enzo.
Ondanks dat een museum vol moderne kunst waarschijnlijk niet echt mijn ding zou zijn wilde ik toch erg graag naar het Stedelijk, en met mijn museumkaart kost het mij toch niks.Uiteindelijk heb ik wel een fijne dag gehad in het Stedelijk, de kunst voor 1960 vond ik wat minder, dat was denk ik TE modern voor mij, het was voornamelijk interieurdesign en voorwerpen en het pakte mij gewoon niet erg.
Naast dat het eerste deel niet echt mijn cup of tea was is er een ander klein kritiek puntje dat ik op het Stedelijk heb, en dat is informatie.
Ik miste echt informatie, overal stond wel wat het is, van wie het is en uit welk jaar maar er miste een verhaaltje omheen die alles in de ruimte een rode draad zou geven, wat aanvullende achtergrondinformatie die mij als bezoeker meer zou betrekken bij wat ik zag.
De enige plekken in het Stedelijk die dit hadden waren een niet echt pakkende audio-visuele installatie en de tijdelijke expositie Wonen In De Amsterdamse School (aanrader !!)Waar ik wel mega mega blij van werd was de vaste expositie van de kunst na 1960, dit was meer schilderkunst en installaties, en op de een of andere manier sprak dit gewoon meer tot mij.
De sfeer, de stukken waren meer mijn smaak en ik werd gelijk een stuk blijer toen wij deze zaal binnenstapten.

Al met al heb ik wel genoten van het Stedelijk, en aangezien dit museum onwijs vaak van exposities wisselt, en veel verschillende dingen tentoonstelt is er altijd wel iets voor iedereen, als ik er over 2 weken heen zou gaan zou ik het allemaal wellicht heel erg anders vinden vanwege de andere exposities.

Zijn jullie al eens in het Stedelijk geweest ?

❤︎ Ish

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen