20 april 2016

Dansen Door De Plantjes


"We lopen het poortje binnen en zijn dan eindelijk in de Hortus. voor mij de zoveelste keer en voor Joelle de eerste keer. Ik loop automatisch naar de vlinderkas terwijl Joelle mij achterna rent. De warmte van de kas omhelst mij als een warme knuffel en ik zie meteen dat mijn brillenglazen beslagen en stop ze snel in mijn tas. Als een klein kind ren ik naar achter wat daar staan de leukste plantjes en er is een vlinder die iedere keer dat ik daar ben daar rustig staat te chillen op een bloemblaadje alsof hij poseert voor de duizenden foto's die er per dag van hem gemaakt worden. Na bijna een half uur naar de vlinders getuurd te hebben besluiten we buiten een rondje te gaan lopen voordat we de kassen ingaan en zodra we naar buiten lopen begint de zon te schijnen en ik zou bijna mijn jas uitdoen. Het zonnetje schijnt, het is warm, we zijn in de Hortus. Ja ik ben intens gelukkig, deze plek maakt mij blij"


Joelle en ik gingen een dagje op avontuur, en een deel van dat avontuur was de Hortus.
Ik ben inmiddels al heel wat keren geweest en de meest recente keer was toen lieve Laura foto's van mijn vriendje en mij ging maken.
Deze keer ging ik samen met Joelle struinen en genieten van plantjes, en ik heb weer eens een cactus gekocht om aan mijn familie toe te voegen.
Ik denk dat ik binnenkort een familie portret maak voor jullie met een voorstel rondje, we zijn inmiddels met 9 man !

Ik word zo onwijs blij van de lente.
Alle bloemetjes die weer uit de grond komen gluren, de bomen de vol met blaadjes en bloesems staan, veel meer zonlicht (dus minder last van mijn vitaminde D gebrek) en we zijn weer een stapje dichterbij blote benen weer.
Het enige wat ik minder vind zijn die verrekte bijen, ik weet dat deze beestjes essentieel zijn voor het bestaan van de mensheid (geen bijen = geen bestuiving dus sterven de plantjes uit en doei doei zuurstof) maar ik word echt helemaal gestoord als ik dat gezoem hoor, ik ren dan keihard weg of begin te gillen.


Ik heb werkelijk geen idee of er interesse zou zijn maar ik zou eigenlijk super graag een keertje een grote picknick willen organiseren met andere bloggers/instagrammers/plantjesliefhebbers in de Hortus, ik denk dat we allemaal wel blij worden voor een fijne dag dwalen door de plantjes, foto's maken en elkaar echt leren kennen.Tja ik wil echt heel erg veel plannen en doen in de Hortus, die plek maakt mij namelijk gewoon zo onwijs gelukkig.
Als ik ooit ga trouwen dan is dit toch wel stiekem mijn droomlocatie moet ik toegeven.
Naast de Hortus heb ik nog geen andere botanische tuinen bezocht in mijn leven, maar dat wil ik wel!!

Weten jullie nog leuke botanische tuinen waar ik ook verliefd op kan worden? en houden jullie ook zo van plantjes ?

❤︎ Ish


Trouwens ! met de LENTE kan je nu bij Polette.nl 25% korting krijgen op een bril of zonnebril, want je we moeten niet TE veel shine pakken deze mooie dagen he ! 

Foto 6 gemaakt door Joelle van byjoell.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen