20 januari 2016

••• Hortus Botanicus •••
Het is koud, en donker, en we zijn eigenlijk een beetje laat maar dat maakt niet uit.Na een iets te korte nacht komen we na iets meer dan 2 uur rijden vanuit Hasselt aan in Amsterdam en pakken wij de tram naar de Hortus Botanicus, we zouden er hoe dan ook nog naartoe gaan deze vakantie.Het is al praktisch donker (want ik zie bijna niks meer #nachtblind) en we zijn de enigen die nog rondlopen, maar het is fijn, we beginnen elkaar lastig te vallen met onze camera's en trekken onwijs lelijke gezichten, na een uurtje rondlopen moeten we al bijna gaan "zouden we niet gewoon stiekem kunnen blijven slapen, het is lekker warm" lachend geef ik Robert en kus op zijn wang en lopen we naar buiten om ergens te gaan eten, want we hebben beiden alleen nog maar ontbeten.


Inmiddels al een hele tijd geleden gingen mijn vriendje en ik voor een bliksembezoek naar de Hortus Botanicus in Amsterdam.
Ik ben gek op botanische tuinen ook al heb ik er nog maar twee bezocht in mijn leven, ik vind het gewoon prachtige plekken en zou echt dagen kunnen spenderen in zo een prachtige kas vol met bloemen en planten (en cactussen!!)

Ik verdwaal heel snel, en dat vind ik leuk, zeker als ik in een botanische tuin of dierentuin ben.
Ik kan zo fijn rondlopen, kijken, genieten, en compleet verdwalen in waar ik ben.
Mijn vriend vind dat vaak wat minder leuk, want die moet een beetje babysitten aangezien ik ook altijd een beetje dromerig ben dan en zomaar mensen en dingen omverloop 😅


De Hortus is groot, en eigenlijk is hartje winter dus echt niet het moment om deze fijne plek te bezoeken.
Het allerliefst ga ik wanner de temperaturen weer "blote benen" waardig zijn en je tot 10 uur 's avonds nog een mooi zonnetje hebt er nog een keertje erheen.
Rondstruinen in de kassen, de tuinen buiten en vervolgens in het Vondelpark picknicken, dat lijkt mij perfect.


Ik herken altijd zoveel planten die ook bij mijn grootouders in Suriname groeien die mijn oma dan gebruikt voor thee of in het eten.
Ik heb niet veel kennis van planten en bloemen maar ik vind het zo fijn om omringd te zijn door mooie dingen, en alle flora van de Hortus Botanicus in Amsterdam hoort daar ook bij, ik kan iedereen aanraden deze plek eens te bezoeken en ik denk dat met warmere dagen dit het allerleukst is.

Waren jullie al eens in de Hortus Botanicus geweest ?

❤️ Ish


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen