21 november 2015

Music | Deuntjes Voor De Donkere DagenHet is koud.
Dit is DE zin waar ik mijn laatste paar posts mee ben begonnen, maar ja dit is ook de zin die het vaakst door mijn gedachtes dwaalt de laatste tijd.
Als ik niet aan het leren ben (of netfilx en chill heb) dan lig ik graag in bed of op de bank, koalapak aan, warme kop koffie/thee en muziek heel hard.
Soms is het fijn om even te verdwalen in je muziek, en voor deze donkere (en vreselijk koude) dagen heb ik een paar liedjes die mij echt in zo een "wollen truien en knuffelen met kittens" stemming brengen.

1) Heart Hope - Oh Wonder
Ik raad je sowieso aan om naar Oh Wonder hun debut album te luisteren, het is perfecte.
Lieve klanken, en stemmen die als een warme knuffel voelen, een van mijn muzikale hoogtepuntjes van 2015 zal ik maar zeggen

2) New Americana - Halsey
Dit meisje is opeens huge, ik ken nu nog alleen dit nummer en ik vind het fijn.
De tekst is makkelijk je gilt die binnen 10 seconden keihard mee (en het is ook nog eens lekker cynisch)
De "ballad met technobeat" is een heerlijke combie, en ja dit nummer draai ik in de ochtend tijdens mijn WORD NOU WAKKER espresso.

3) Elusive - Lianne La Havas
Deze britse nachtegaal heeft een nu 2 albums vol met heerlijke zwijmel jazz, perfect voor op de achtergrond en helemaal idieaal om op te schuivelen tijdens het koken (zolang je de pasta niet laat overkoken zoals yours truly *kuch* *kuch*)
Ik had extreem graag naar een van haar concerten willen gaan, ze komt in 2016 naar de HMH in Amsterda en de 013 in Tilburg en ik zoek eigenlijk een date voor haar show in Tilburt, ja dit is een sneaky manier om een date te vinden (kom ik nu wanhoopig over.... oeps...?)

4) Many Times - Ulysse
Deze onwijs gave band uit Luik heb ik ontdekt dankzij mijn Waalse friend Louise, zij nam mijn vriend en mij mee naar de album release party van hun 2e album Cashmere Guns.
ZE ZIJN GAAF.
Ze waren onwijs goed live, de muziek is heerlijk rustgevend, maar ook weer dansbaar en de bandleden zijn onwijs lief in real-life.
Ze namen in Luik de tijd om (in het Nederlands ook al zijn ze Waals dus franstalig) met ons te kletsen, op de foto te gaan en ook nog eens te dansen, ja het was prachtig.


Nou nu ga ik mijn muziekjes luisteren en op de bank liggen met koffie.
HAHAHA nee.
Ik ga lekker mijn anatomie blokken in de bibliotheek, LEUK MAN !

Wat voor muziek luisteren jullie tijdens de donkere dagen?

❤️ Ish

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen