05 november 2015

Hotspot | Zoete Zaken @ TilburgEen beetje als een kip zonder kop loop ik door een straatje in Tilburg, Raisa en Bradley zijn volgens mij aan het bespreken waar we naartoe zullen gaan en ik word voor de zoveelste keer bijna aangereden door een fiets (mijn eigen schuld)
Opeens loop zie ik in een etalage de mooiste en schattigste spookjes cupcakes ever liggen, en ik voel mijn maag opeens grommen.
"is dit een winkel?" "hebben jullie ook trek" "zullen we naar binnen!"
ik wacht niet eens op een antwoord van die twee en trek aan de deur, die eerst niet opengaat want ik moet duwen.. zo typisch.
Maar eenmal binnen is het nog mooier, een hele fijne huiselijke sfeer met een hele lieve mevrouw die hele lekkere taartjes en thee voor ons maakt.
En de naam... Zoete Zaken.

De prachtige etalage die mij wist te verleiden
Binnen rook het heerlijk, en het interieur was prachtig, een beetje kitch maar niet teveel.
Op een simpel toonbankje stonden onder stolpen allerlei taarten op display; chocoladetaart, worteltaart maar ook bromnies en pakjes werden niet vergeten.
Een stukje verder heb je een mooie grote tafel waar je kan aanschuiven om je thee en zoetigheid te eten onder het genot van heerlijke franse muziek die zachtjes op de achtergrond speelt, en je hebt meer het gevoel dat je bij je tante op bezoek bent die lekkere taarten kan bakken dan dat je in een winkeltje zit.


ik werd verliefd op de kroonluchters en ge├»nspireerd door de spookjes merengue, heel lief en heel erg makkelijk te maken heb ik mij laten vertellen
Uiteindelijk gingen we zitten met onze taart en thee, nadat we er misschien wel 15 minuten over hebben gedaan om een thee smaak te kiezen, er waren er zoveel en ze klonken allemaal zalig.
Er was sprookjesthee, die naam zal ik nooit meer vergeten, en dat was ook echt hele lekkere thee.
Alle theesmaakjes worden ook per kruidenzakje verkocht, het is dat mijn thee collectie thuis al enorm is anders had ik er wel 5 gekocht.


Ik genoot van chocolade taart (offcourse) en een toffe-karamel yupcake, Bradley en Raisa deden wat normaler en gingen aan de wortel taart.
Allemaal onwijs lekker en Zoete Zaken is dan ook een zaakje wat zeker in mijn lijst van favoriete eet plekken komt.
Het is een knus en kwalitatief plekje, de prijs is een stuk lager dan bij een grote keten als bagels and beans of starbucks en het eten is zo veel beter.
daarnaast is het niet extreem druk, en daar hou ik van je kan elkaar verstaan tijdens het praten en de eigenaars zijn ontzettend lief en gezellig.

Zoete Zaken
Tuinstraat 61
5038 DB Tilburg
www.zoete-zaken.nl


Hadden jullie al eens van Zoete Zaken gehoord?

❤️ Ish 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen